Egyik nap csodálatos papayák néztek velem szembe a boltban, és csak úgy hipp hopp ott termettek a kosaramba.
Szeretek új, különlegesebb hozzávalókat felfedezni.
Elsőre egy egyszerűbb recepttel próbálkoztam, itt is van az eredménye….
Hozzávalók
Tésztához
1/2 csésze mandula liszt
2 evőkanál méz
1/4 csésze kókusz zsír, vagy más semleges ízű olaj
1 csésze kókusz reszelék
1 csipet só
1 db tojásfehérje
Töltelékhez
1/2 csésze méz
1/4 csésze mandula liszt
1 csipet só
1 csésze papaya püré
2 db L-es tojás
1/2 citrom leve
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 20×20 cm-es tepsit.
Egy közepes méretű lábosban melegítsük össze a kókusz zsírt és a mézet.
Adjuk hozzá a mandula lisztet, kókusz reszeléket és a sót. És alaposan keverjük össze.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk egy picit hűlni majd keverjük hozzá a tojásfehérjét is.
Tegyük a keveréket az előkészített tepsibe. Oszlassuk el egyenletesen és nyomkodjuk le.
10-12 percig süssük, amíg egy kis színt nem kap.
Amíg sül, készítsük el a tölteléket.
Hámozzuk meg, kaparjuk ki a magjait egy közepes méretű papayának.
Tegyük egy turmix gépbe és pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Botmixert is használhatunk
Öntsük át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a mézet, a tojásokat, a sót és a citrom levét. Keverjük össze alaposan.
Öntsük a tölteléket az elősütött tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 20-25 percig.
Akkor van kész amikor a töltelék már nem folyik.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Hűtőben tároljuk.