Hozzávalók
Keksz réteghez
Krémes gyümölcsös részhez
Elkészítés
A kekszes alaphoz tegyük a kekszet egy késes aprítóba és daráljuk finomra. Ha nincs aprítónk, akkor fogjunk egy zacskót, tegyük bele a kekszet és sodrófával törjük össze.
Olvasszuk meg a margarint vagy kókusz olajat és keverjük hozzá a darált kekszhez, majd nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt formánk aljába.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a vegán mascarponét, az olvasztott margarint vagy kókusz olajat, citrom reszelt héját.
Egy lábosba mérjük ki a gyümölcsöt, tegyük fel a tűzre és magas hőmérsékleten sűrítsük be, amíg a felére nem csökken. Akkor jó, ha nagyjából olyan sűrű, mint egy lekvár.
Amíg forr, keverjük el a kókusz krémet és a kukorica keményítőt csomómentesre.
Ha besűrűsödött a gyümölcs, vegyük közepes hőmérsékletre majd adjuk hozzá a kókuszos keverékünket.
Főzzük tovább, amíg újra el nem kezd forrni, közben kevergessük, nehogy leégjen.
Akkor lesz jó, ha olyan sűrű, mint egy puding.
Még melegen öntsük rá a mascarponés részhez és egy botmixer segítségével alaposan dolgozzuk el.
Ha kész a krém, öntsük rá a kekszes alapunkra. Várjuk meg míg szoba hőmérsékletűre nem hűl ki, majd tegyük a hűtőbe kb. 4 órára, amíg teljesen meg nem szilárdul a krém.
Ha teljesen megszilárdult vegyük ki a hűtőből, egy késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mentén és vegyük ki belőle.
Tetszés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel, kókusz reszelékkel, magvakkal.
Tippek