fbpx

Hozzávalók

Habcsókhoz:

6 db „M”-es tojásfehérje

330 g cukor

10 g kakaópor

Csokoládé krémhez:

200 g étcsokoládé

400 ml habtejszín

3,5 db lapzselatin ez kb 5-6 grammnak felel meg

100 g vörösáfonya-lekvár

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárajzolunk 3 db 15 cm-es kört.

A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett csípősre melegítjük. Folyamatosan keverjük, nehogy odakapjon.

Ha kész van levesszük a tűzről és robotgéppel kihűlésig kemény habbá verjük. Majd hozzákeverjük a kakaóport is.

Habzsákba töltjük és kinyomjuk az előrajzolt formára a kakaós masszát.

Betesszük a sütőbe 130 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet és 90 fokon még 1 órát szárítjuk.

Ha kellően kiszáradtak a rétegek, hagyjuk kihűlni.

A csokikrémhez a 200 g étcsokoládét összetörjük apróbb darabokra. A zselatint vízbe áztatjuk.

A habtejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokoládéra. Beledobjuk a kinyomkodott zselatint is. Majd egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Másnap a torta töltés előtt kézi-mixerrel átkeverjük a krémet, majd habzsákba töltjük.

A lekvárt átkeverjük és egy habzsákba töltjük.

A torta összeállítása:

Az első habcsók lapunkat megkenjük a csokikrém 1/3-ával majd a közepére nyomjuk a lekvár egy részét. Majd jöhet rá a következő habcsók lap, csokikrém és lekvár. Ráhelyezzük az utolsó lapot és a torta tetejét a maradék csokikrémmel díszítjük.