Hozzávalók
Habcsókhoz:
6 db „M”-es tojásfehérje
330 g cukor
10 g kakaópor
Csokoládé krémhez:
200 g étcsokoládé
400 ml habtejszín
3,5 db lapzselatin ez kb 5-6 grammnak felel meg
100 g vörösáfonya-lekvár
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárajzolunk 3 db 15 cm-es kört.
A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett csípősre melegítjük. Folyamatosan keverjük, nehogy odakapjon.
Ha kész van levesszük a tűzről és robotgéppel kihűlésig kemény habbá verjük. Majd hozzákeverjük a kakaóport is.
Habzsákba töltjük és kinyomjuk az előrajzolt formára a kakaós masszát.
Betesszük a sütőbe 130 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet és 90 fokon még 1 órát szárítjuk.
Ha kellően kiszáradtak a rétegek, hagyjuk kihűlni.
A csokikrémhez a 200 g étcsokoládét összetörjük apróbb darabokra. A zselatint vízbe áztatjuk.
A habtejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokoládéra. Beledobjuk a kinyomkodott zselatint is. Majd egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap a torta töltés előtt kézi-mixerrel átkeverjük a krémet, majd habzsákba töltjük.
A lekvárt átkeverjük és egy habzsákba töltjük.
A torta összeállítása:
Az első habcsók lapunkat megkenjük a csokikrém 1/3-ával majd a közepére nyomjuk a lekvár egy részét. Majd jöhet rá a következő habcsók lap, csokikrém és lekvár. Ráhelyezzük az utolsó lapot és a torta tetejét a maradék csokikrémmel díszítjük.