fbpx

Egyik nap csodálatos papayák néztek velem szembe a boltban, és csak úgy hipp hopp ott termettek a kosaramba.

Szeretek új, különlegesebb hozzávalókat felfedezni.
Elsőre egy egyszerűbb recepttel próbálkoztam, itt is van az eredménye….

Hozzávalók

Tésztához
1/2 csésze mandula liszt
2 evőkanál méz
1/4 csésze kókusz zsír, vagy más semleges ízű olaj
1 csésze kókusz reszelék
1 csipet só
1 db tojásfehérje


Töltelékhez
1/2 csésze méz
1/4 csésze mandula liszt
1 csipet só
1 csésze papaya püré
2 db L-es tojás
1/2 citrom leve


Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 20×20 cm-es tepsit.

Egy közepes méretű lábosban melegítsük össze a kókusz zsírt és a mézet.

Adjuk hozzá a mandula lisztet, kókusz reszeléket és a sót. És alaposan keverjük össze.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk egy picit hűlni majd keverjük hozzá a tojásfehérjét is.

Tegyük a keveréket az előkészített tepsibe. Oszlassuk el egyenletesen és nyomkodjuk le.

10-12 percig süssük, amíg egy kis színt nem kap.

Amíg sül, készítsük el a tölteléket.

Hámozzuk meg, kaparjuk ki a magjait egy közepes méretű papayának.

Tegyük egy turmix gépbe és pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Botmixert is használhatunk

Öntsük át egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a mézet, a tojásokat, a sót és a citrom levét. Keverjük össze alaposan.

Öntsük a tölteléket az elősütött tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 20-25 percig.

Akkor van kész amikor a töltelék már nem folyik.

A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Hűtőben tároljuk.