fbpx

konyhai mérleg

Alapvető eszköz a konyhában. Sütiknél nem működik, ha ízlés szerint, vagy amennyit felvesz alapon adagoljuk a hozzávalókat. (Kivéve, ha 40 év tapasztalattal rendelkező nagymamák vagyunk. Ők már látják, hogy mennyit vesz fel.)

szilikon spatula

Tökéletes, ha az utolsó cseppig szeretnénk kikaparni a krémeket a tálból. Rossz hír azoknak, akik szeretik kinyalni az utolsó cseppeket az edényből. 
Akkor is szuper ha krémeket, habokat szeretnénk lágyan összeforgatni.
Érdemes többféle méretben beszerezni.

habverő

Szuper, ha krémeket csomómentesre akarunk elkeverni. Vagy ha vízgőz felett melegítek valamit, habverővel szoktam kevergetni.
A konyhámban megtalálható kicsi, közepes és nagy méretű is, szilikon bevonatos, műanyag. Érdemes inkább fémet beszerezni, aminek strapabíró a nyele.

kézi mixer

Ha kezdőként állsz neki a sütésnek, érdemes beszerezni, sok fáradtságtól megkímél.
Leginkább akkor használom, ha kisebb mennyiségű piskótát készítek, evvel verem fel a tojásokat vagy habosítom ki a vajat és cukrot.
Ha van hozzá dagasztó karunk, akkor egy kisebb tésztával is elboldogulnak.

robotgép

Nem annyira alapvető eszköz. De hosszútávon érdemes beruházni rá. Jól jön ahhoz, hogy több fázissal egyszerre haladjunk. Amíg felveri a tojáshabot, fel tudjuk olvasztani a csokit.
1-1 robotgéphez sok kiegészítőt lehet ma már kapni. Én azt javaslom, hogy szerezz be hozzá plusz egy keverőtálat, így nem kell a folyamatok között állandóan mosogatni.