Hozzávalók:
Piskótához
Túró krémhez
Narancs zseléhez
Elkészítés
A piskótához az egész tojásokat a cukorral verjük kemény habbá.
Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a reszelt narancs héjat. Egy spatula segítségével forgassuk össze.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és egyenletesen kenjük ki egy lapnak a masszánkat.
175 fokon süssünk 20 percig. Majd vegyük ki a sütőből, amint egy kicsit kihűlt a megsült piskóta lap, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, csíkozzuk fel kb 3 cm vastag csíkokra és kenjük meg egyesével narancs lekvárral, majd tekerjük fel a csíkokat egymás köré.
Béleljünk ki egy kapcsos torta forma oldalát sütőpapírral, majd tegyük a feltekert piskóta köré. Szeleteljünk fel egy narancsot, majd rakjuk ki a szélét fél narancs karikákkal.
A túrókrémhez áztassuk be a lapzselatint hideg vízbe.
Verjük habbá a tejszínt a porcukorral. Egy másik keverő tálban keverjük össze a túrót, a mascarponét, a narancs levét és héját.
Nyomkodjuk ki a lapzselatint, majd olvasszuk meg mikróban kb. 10 mp alatt.
A felvert tejszínhab 90%-át forgassuk bele óvatosan a túrós krémbe. A másik részét keverjük el a felolvasztott zselatinnal, majd ezután adjuk a zselatinos keveréket a tejszínes túrókrémhez.
A kész túrókrémet öntsük a tortaformába a piskótánkra. Egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük hűtőbe.
A narancszseléhez pucoljuk meg a narancsokat, majd kockázzuk fel és tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a megmaradt narancslekvárt.
Forraljuk össze a narancsokat a narancs lekvárral. A keményítőt egy kevés hideg vízbe keverjük csomómentesre és adjuk hozzá a narancsos keverékhez.
Főzzük addig, amíg eltűnik a fehéres színe és újra elkezd forrni. Még melegen egy botmixerrel dolgozzuk simára. Ha szeretnénk még egy szitán is átpasszírozhatjuk.
Várjuk meg amíg szobahőmérsékletűre hűl és öntsük a túrókrém tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe 1 éjszakára.