fbpx

Hozzávalók:

Piskótához

  • 4 db „M”-s tojás
  • 100 g liszt
  • 80 g cukor
  • Fél narancs reszelt héja
  • Kenéshez: 1 üveg narancs lekvár

Túró krémhez

  • 500 g krémes túró
  • 250 g mascarpone
  • 120 g porcukor
  • 400 ml habtejszín
  • 1 db narancs leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 db lapzselatin

Narancs zseléhez

  • 4 db narancs
  • Maradék narancs lekvár
  • 20 g étkezési keményítő

Elkészítés

A piskótához az egész tojásokat a cukorral verjük kemény habbá.

Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a reszelt narancs héjat. Egy spatula segítségével forgassuk össze.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és egyenletesen kenjük ki egy lapnak a masszánkat.

175 fokon süssünk 20 percig. Majd vegyük ki a sütőből, amint egy kicsit kihűlt a megsült piskóta lap, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 

Ha kihűlt, csíkozzuk fel kb 3 cm vastag csíkokra és kenjük meg egyesével narancs lekvárral, majd tekerjük fel a csíkokat egymás köré.

Béleljünk ki egy kapcsos torta forma oldalát sütőpapírral, majd tegyük a feltekert piskóta köré. Szeleteljünk fel egy narancsot, majd rakjuk ki a szélét fél narancs karikákkal.

A túrókrémhez áztassuk be a lapzselatint hideg vízbe.

Verjük habbá a tejszínt a porcukorral. Egy másik keverő tálban keverjük össze a túrót, a mascarponét, a narancs levét és héját. 

Nyomkodjuk ki a lapzselatint, majd olvasszuk meg mikróban kb. 10 mp alatt.

A felvert tejszínhab 90%-át forgassuk bele óvatosan a túrós krémbe.  A másik részét keverjük el a felolvasztott zselatinnal, majd ezután adjuk a zselatinos keveréket a tejszínes túrókrémhez. 

A kész túrókrémet öntsük a tortaformába a piskótánkra. Egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük hűtőbe.

A narancszseléhez pucoljuk meg a narancsokat, majd kockázzuk fel és tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a megmaradt narancslekvárt. 

Forraljuk össze a narancsokat a narancs lekvárral. A keményítőt egy kevés hideg vízbe keverjük csomómentesre és adjuk hozzá a narancsos keverékhez. 

Főzzük addig, amíg eltűnik a fehéres színe és újra elkezd forrni. Még melegen egy botmixerrel dolgozzuk simára. Ha szeretnénk még egy szitán is átpasszírozhatjuk.

Várjuk meg amíg szobahőmérsékletűre hűl és öntsük a túrókrém tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe 1 éjszakára.