fbpx

Hozzávalók

Keksz réteghez

  • 220 g keksz
  • 75 g margarin vagy kókusz olaj

Krémes gyümölcsös részhez

  • 500 g vegán mascarpone
  • 100 g cukor
  • 45 g margarin vagy kókusz olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 450 g friss vagy fagyasztott gyümölcs
  • 240 g kókusz krém
  • 30 g kukorica keményítő

Elkészítés

A kekszes alaphoz tegyük a kekszet egy késes aprítóba és daráljuk finomra. Ha nincs aprítónk, akkor fogjunk egy zacskót, tegyük bele a kekszet és sodrófával törjük össze.

Olvasszuk meg a margarint vagy kókusz olajat és keverjük hozzá a darált kekszhez, majd nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt formánk aljába.

Egy nagyobb tálba mérjük ki a vegán mascarponét, az olvasztott margarint vagy kókusz olajat, citrom reszelt héját.

Egy lábosba mérjük ki a gyümölcsöt, tegyük fel a tűzre és magas hőmérsékleten sűrítsük be, amíg a felére nem csökken. Akkor jó, ha nagyjából olyan sűrű, mint egy lekvár.

Amíg forr, keverjük el a kókusz krémet és a kukorica keményítőt csomómentesre.

Ha besűrűsödött a gyümölcs, vegyük közepes hőmérsékletre majd adjuk hozzá a kókuszos keverékünket.

Főzzük tovább, amíg újra el nem kezd forrni, közben kevergessük, nehogy leégjen.

Akkor lesz jó, ha olyan sűrű, mint egy puding.

Még melegen öntsük rá a mascarponés részhez és egy botmixer segítségével alaposan dolgozzuk el.

Ha kész a krém, öntsük rá a kekszes alapunkra. Várjuk meg míg szoba hőmérsékletűre nem hűl ki, majd tegyük a hűtőbe kb. 4 órára, amíg teljesen meg nem szilárdul a krém.

Ha teljesen megszilárdult vegyük ki a hűtőből, egy késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mentén és vegyük ki belőle.

Tetszés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel, kókusz reszelékkel, magvakkal.

Tippek

  • Cukor helyett használhatunk 25 g 1:4 édesítőszert is.
  • Ha magmentes krémet szeretnél, akkor miután összeturmixoltad a krémet, egy szűrön passzírozd át és utána öntsd a kekszes alaphoz.
  • Ezt most egy 21 cm-es szív alakú formában készítettem el, de 20 cm-es kerek formához is tökéletes.
  • Kókusz krémnél, használhatsz kókusz tej konzervet is, de akkor ne keverd fel, és csak a sűrű részét használd.